Sunday, March 10, 2013

Setelah sekian lama.. Agak bz sbb banyak kena siap kan. i promise akn update cerita dr blan Feb smpai skrng tapi lepas exam la k.. hihii.. exam dijangka habis 7 April 2013. Wish me luck. :)

Monday, January 7, 2013

Bila orng Asia rasa makanan Jepun

Assalam to everyone! This entry about my first date in 2013 with my candy2..  
We all memulakan perjalanan pada jam 11 lebih2 pagi. Alhamdulillah nasib menyebelahi kami sbb tak lama tunggu bas, ngam2 tepat masa.. Dah tu , kami menuju ke destinasi yg ditujui, tak jauh, just 1B.. memandangkan bangun2 terus bersiap dan jalan, my tummy pun berlagu riang minta di isi, begitu juga kawan2 yg lain. Atas persepakatan dlm menentukan dimana harus kami isi tummy2 kitorang, akhirnya Sushi King Restaurant pilihan.. Sekali sekala lidah nk rasa makanan Jepun, so layan gambar kat bawah k.. =)


promote tu
antara yg diorder :p
me, ika, ewa, fatyn
kontra 
muka bahagia =)

Muka senang hati dah kenyang, dan nak promote gak. try lah sekali sekala makan kt sana, terbaikk punya.. 
Tapi aku cakap kalau yg nk makan Tuna kat sana, kena bersedia dari segi fizikal dan mental k.. Seriously. aku sendiri tak tahan, macam telan apa seja muka aku mkn tuna mentah ngan rasa ada 1 sup ntah apa tu.. eii, palis2 nda mau lg rasa yg tu.. hahaa
Lepas dah kenyang, cari barang pulak smbil2 gak cuci mata.. hihii.. jam 5.00 petang baru balik ostel.. 

Aktiviti yg baru berakhir adalah marathon movie.. 
First kitorang tgk Perfect Pitch, pastu tgk Frankenweenil..
Best, rugi tak tengok.. 


Setakat ne, ini saja ceritaku. Sekadar berkongsi kisah bukan utk menunjuk-nunjuk ok..

Dan utk kau, aku yakin kau baca nie.. 
"kau sendiri yg minta lepaskan tali layang-layang itu, bukan kami yg melepaskannya"

Satu lagi, sorry to say, aku xda perasaan ngan kau, so, jangan kongkong aku!

Let me go!

with love ,
iza_syana MS.

Monday, December 31, 2012

hepi new year


Assalamualaikum wbt.. apa khabar u ols..? seelah sekian lama  dah x update, now i’m here..
Sekarang dah malam terakhir  bagi 2012 ne..   saya dah tahun akhir kat universiti ne. So, kira senior la ne.. hihii.. senyum bahagia, tinggal 1 semester sebagai pelajar Diploma sini.. dan lepas habis plan mau sambung Degree. Sementara masih muda, carilah / timbalah ilmu untuk kesenangan dunia dan akhirat. For the girls, memangla ada yg kata kalu belajar tinggi2 xsemestinya duduk kat dapur, but don’t worry.. tak semestinya ok.. yang penting berusaha, then, dapat gaji besar, pastu boleh buat besar2 dapur.. aik, macam xda kaitan.. seriously, haha..

Untuk semester ini, roommate masih sama macam sem lalu.. c Kak Dilah.. Kat kelas, hampir semua masih sama , Cuma yg lainnya, guru yang ajar. Hee.. sem ini juga saya ambik 6 subjek, Cuma 5 yang masuk exam.. yang 1 lagi 50 % bergantung kepada mini projek. ok, tak tahulah kenapa sem ne paling bermasalah mau register kos, ngan student portal. Paling bergaya, menyuruh kita ne berulang alik kesana ke mari. Sungguh seronok dirasai, seriously tak semua tempat kat sini aku hafal k. Kalau orng luar tnya tmpat yg jarang dengar, ternganga juga tu. Haha, lucu..

Lepas cuti seminggu ne, baru bersemangat balik nak belajar *kononla hihii.. yaa, azam tahun baru ne nak belajar sesungguh-sungguhnya.. Apa taknya, masa ne lah nak tentukan masa depan sangat2.. InsyAllah habis diploma ne nak ambik Forensik.. Super duper paci­2 sebab dengar aku nak ambik kursus ne, mungkin tak percaya kot, lagi satu sebab tak nak saya menyesal dengan pilihan tu. Apa taknya, kena berkorban masa juga bidang ne.. Tapi takpa, semua tu buat penaik semangat saya. I’ll prove it ..
3 minggu yang lalu, belajar mcm ala kadar seja.. masuk kelas , ambik kedatangan. Mungkin lepas cuti ne, semua lecture ngajar straight kot.. Allahu’alam ..  hopefully semuanya dipermudahkan.. =)

Tak nak cerita pasal kat U ne.. minggu lalu kaka sepupu saya dah mendirikan masjid dengan jejaka pilihan hatinya.. ayat berbunga bunga.. bluekk.. hahaa, layan gambar kat bawah.. =) 


sesi penyarungan cincin
lawa kn.. 
congratz kaka dan abng Syufa =)
yg ne, babu ku jeles pakah ngan aku.. 

budaks comel 

malam berinai

my grandmother kasi tawar tepung kaka fara..
antara artis yg datang 

yg ne sibuk ngan dunia sendiri

w wana
my sibs on pelamin.. mana taw lpas ne kmi yg naik pelamin.

my dear kajen 
c faiz da ensome boi
artis mau nyanyi, bnyk peminats yoo
acara potong kek.. btw da gmbar sanding 


sori juga sbb xda gmbar sanding, kesilapan teknikal.. harap maaf.. 
specialcredit to abng adi .. 

So, memandangkan malam ne malam terakhir 2012, saya mengucapkan selamat tahun baru utk semua, dan semoga azam kamurang tercapai k. Dan azam baru saya adalah merealisasikan azam yang terkandas pd 2009.. nak tahu apa halnya tu? Haha, saya taknak berboipren dulu sebelum habis belajar k.. =)
Perkara lalu dibiarkan hilang d telan masa, sekarang just fokus what we face it.. 
Now, saya dah terima hakikat kalau hidup mcm ne, walaupun i misses ur family.. 
Teruskan hidup hingga ke nafas yg terakhir.. 

Selamat Menyambut Tahun Baru kpd semua manusia d muka bumi ini..
Semoga berjaya juga dlm peperiksaan kpd sesiapa yg menghadapi exam awal tahun depan.. 

Thanks 4 read !!!

With love,
iza_syana MS.      




Friday, November 2, 2012

no title

kau kan slalu tersimpan dihatiku meski raga pun tak dapat ku miliki.. jiwa ku kan slalu menunggu mu meski kau tercipta bukan untukku..  tuhan berikan aku hidup satu kali lagi hanya untuk bersamanya ku mencintainya sungguh mencintai..  #lagu ne mengingatkan aku pd lelaki itu.. 

Thursday, October 25, 2012

cuti cuti cuti

assalamualaikum wbt dan salam sejahtera

hopely u ols sihat sentiasa dan hepi hepi disamping keluarga tercinta..
kini dah seminggu saya bercuti kat rumah.. cuti sem dah start.. bulan 12 baru sambung balik, aauuuwww, lama nya saya bercuti.. tapi buat masa sekarang ne saya belum pasti mau buat apa.. peluang kerjaya yg paling cerah buat masa ne adalah jadi babysitter.. almaklumlah tu yang paling mudah dan ngam sma hidup saya.. hahaa, lagipun saya ne ada ciri keibuan sikit.. so, sesapa berminat, pm.. hahaaa, xdala gurau je k.. 
terpikir juga nak cari kerja, ala nak tambah pengalaman gitu, tapi bapa saya melarang sekeras-kerasnya tindakan saya tu, malah kata sanggup bg gaji even duduk rumah seja, waahh sampai macam tu sekali.. 
takpala, mungkin ada sebab bapa buat macam tu kan.. "+ve thinking"

hehee, dah start cuti ne seriously naik boring, tengok tv bosan, hadap laptop tak tahan, nak marathon wayang kat hardis tu malas, nak makan takut naik badan, apa seja nak buat tak kena.. ishhh, rindu nak pegi kelas la, nak buat eksperimen la, nak buat tutorial la, nak jalan2 ngan kawan2 la,. ngada ngada.. nanti start kuliah, rindu nak cuti.. isshhh.. lumrah hidup begitula.. 

sekarang ne pun dah bingung nak buat apa. kerja makan tidur je la nampaknya.. tidur cukup 8 jam, makan kenyang.. syukur alhamdullillah.. tapi tu la, takut naik badan, penat nak kasi turun ne.. haaa.. 

baru baru ne, satu satunya kakak kesayangan saya konvo.. ala, yang terima sijil sijil tu.. kakak dah dapat sarjana muda dalam usia 22 tahun, congratz kak.. bangga jugalah ngan kakak..kakak juga cucu pertama dapat degree ne, bangga juga nenek ngan atuk saya kat kampung. hehee.. semua ne buat penaik semangat saya.. chaiyookk.. kakak konvo kat ums hari ahad lepas, 21 oktober tu.. kemeriahan dapat dirasai oleh ahli ahli keluarga dari sebelah mama.. waahhh, meriah.. dua buah kereta p sana.. orang dalam 14 orangla.. kira ramai kan lebih dari dua orang.. hehee

saya bersama iyan, wana adek dan sepupu saya c ipa pakai satu kereta ngan paci kesyangan paci jan.. ala, bujang bujang punya kereta best la.. dalam keta tu ketawa seja nda pandai berhenti ada seja yang bikin ketawa, nda pun mengasi kena orang.. haha kenangan itu susah nak dapat.. 

layan gambar2

meriah tak?
before gerak. jay's family
ne apa? haha, LOL
angkatanku naik keta paci
model apa ne? haha
kaka ku cucu pertama dpat degree..
lepas grade .. jay's family

dan ada lagi gambar studio nak share tapi belum amik kat kedai lagi.. hehe, nnti dah dapat saya post kan.. buat sepupu sepupu ku yang masih bersekolah dan dimana saja kalian berada, contohilah c kaka ne utk menikmati kehidupan yang senang di masa depan.. ini semua utk diri sendiri bukan utk siapa siapa k.. kalau bukan dari sekarang berusaha bila lagi, ubah lah nasib diri sendiri tu bukan tunggu iya berubah sendiri..  ingatan juga buat saya, perjalanan saya pun masih jauh, so sama samalah kita berusaha untuk mendapat kesenangan dalam hidup yang diimpikan.. apa apa pun yang dilakukan mestilah dan haruslah kerana ALLAH semata-mata, bukan utk menunjuk-nunjuk dan sebagainya.. dan kau jaga diri baik baik, terima kasih untuk segalanya.. saya dah penat.. 
"If you ignore me, I will ignore you. If you don't start the conversation, we wont talk. If you don't put in the effort, why should I?"

sekian terima kasih =)


Tuesday, October 9, 2012

hello october


Assalamualaikum wbt and hello to all..

Saya mengupdate entri kali ne tuk saja2.. oppss, tipu..  saya menghilangkan kestressan belajar ini.. almaklum saya sekarang berada dalam minggu peperiksaan.. dan, dah masuk minggu kedua, baru satu paper yg dah beres tuk sem ini... waadduuhh, ada empat paper utk ditempuhi lagi.. besok baru paper kedua, paper kimia.. gap exam kali ne paling manangla.. lima hari, tiga hari.. padahal lima paper seja, masanya dalam tiga minggu.. sabar sabar demi masa depan..

Memandangkan gap gap peperiksaan ini panjang betul, macam boleh pergi bercuti lagi.. betul, kalu yang pandai konpem dekan sila lah bercuti.. dan saya dalam cuti2 macam ne lah pelbagai masalah yang timbul.. yes, i’m serious.. asal exam bermasalah.. dugaan dugaan.. masalah yang paling bikin kepala otak serabut ne.. masalah cinta.. aduii, tidak pandai habis lagi.. baru mau rasa bahagia, dia buat hal pulak..

First of all, saya minta maaf sangat2 sama kau..  saya kecewa sama kau, kecewa sangat2.. tapi kau tak rasa seteruk apa yang saya rasa right?. Hancur sudah hati saya ne, cuba kau ditempat saya.. saya yakin sudah hati saya sama kau tu tapi ,senangnya kau buat macam itu.. jadi saya ne takda makna lah utk kau? Jadi yang sebelum2 ne FAKE lah?pasal perasaan, pasal apa yang kau cakap sama saya tu? tapi kenapa sekarang? Kenapa tidak dari dulu lagi? Kenapa saya baru tahu? Kenapa kau tak bagitahu awal2? Kenapa tak boleh terus terang? kenapa kau senang buat macam tu sama saya? Kenapa kenapa kenapa???

Saya makin tidak pecaya sama kau.. sedih beb kena buat macam ne.. setelah hampir setengah tahun tak rasa sesakit hati ini.. now, saya rasa lagi.. ingat habis dah kena buat macam ne.. rupanya ada lagi.. mungkin ne ada kaitan sama hidup saya? Muhasabah diri.. jadi kena berusaha! untuk memperbaiki diri sendiri.

saya tak faham dengan diri sendiri, dengan keadaan sekeliling dan dengan segala-galanya.. kadang saya tak pasti dengan perasaan sendiri.. mungkin sebab saya masih berharap pada sesuatu yang tak pasti.. hiss, semua tu hanya khayalan semata2.. semua orang berhak dapat kehidupan yang lebih baik, semua orang berkesempatan untuk mencari kebahagiaan sendiri tanpa mengharap ia dating sendiri kepada kita

dan title perampas memang saya yang pegang kah?memang untuk saya kah? Clap ur hand kalu ia utk saya. huh. memang dari dulu tak lari gelaran dan perkataan ini dalam kamus hidup saya.. why why? Saya bukan perampas dan bukan merampas.. saya tak mahu dituduh perampas boipren orang, kalu takut sangat boipren kamu tu saya rampas silalah ikat mereka ditangan kaki anda.. manalah tahu kan, saya ter rampas boipren anda tu.. dan masa lalu saya minta maaf sangat dengan sesiapa yang terlibat dalam kes2 macam ne.. kita mangsa keadaan right.. 

last but not least, saya minta maaf sangat2 for those yang baca entri ne, mungkin ada yang terasa dan tersinggung perasaan tu, i’m really sorry.. saya taip apa yang terlintas di fikiran saya, mungkin ada terbawa sedikit emosi kisah lalu..  dan kalau kau baca pun, saya bagi kau masa tuk pikir semua ne, tak perlulah saya mention kat sini kan.. please hormati keputusan saya.. really hope!!! 

Ok.. thanks.. kbai 

Sunday, September 30, 2012

terima kasih cikgu


Assalamualaikum wbt..
Semoga kalian berada dalam keadaan sihat sejahtera.. apa2 pun sebelum berceloteh panjang lebar, saya ingin meminta maaf dari hujung kaki hingga ke hujung rambut. Bukan time hari raya saja nak minta maaf k..  nak kata lama tak update blog kira lama juga sbb bukan kemarin hari saya last update.. wakakaa agak loyar sedikit..
Saya nak cerita aktiviti2 saya semenjak dua menjak ne. ehemm ehemm.. overall kuliah berlangsung secara konsisten.. yaka?.. tak sedar dah habis 14 minggu saya belajar tuk semester ini.. 

Alhamdulillah, syukur Ya Allah..

Semester ne saya ambik 5 mata pelajaran.. kimia, fizik,biologi, statistic dan komputer2. . dan mata pelajaran paling saya suka adalah statistik ne.. mengancam betul la cigu dia.. adedehh.. belum habis chapter lagi ne, final exam coming soon.. memang super duperr laa cigu ne, balik2 kelas tambahan tak jadi.. nasib kami la kan..

Subjek ke dua saya suka ialah biologi.. ehehee, skemanyaa.. siok belajar bio ne, cuma tada certain part yang membuatkan kesiokan sama bio ne tergantung.. huahuaa..  apa2pun, thanks Miss sebab sudi ajar saya dan kawan2 dengan penuh ke­sabaran..
Subjek fizik cigunya baik.. good looking, tapi sayang suda berkeluarga.. hihii, lagipun cigu ne kawan ayah sekolah dulu.. apa yang dia ajar cepat masuk dan cepat keluar.. ishissh, utk lab terutamanya.. apa nda, main seja kalu kelas lab..lagipun ada hiburan juga kalu ada lab, kan kaka fatyn, ika.. hahaa

Kalau subjek komputer cigu yang ajar ada 2.. Miss Marlena ajar cara menghandle komputer,  Microsoft word, powerpoint and etc.. Miss Nasrah pula bagi kuliah tentang komputer2 ne.. miss ne pun cukup sabar dengan karenah kebudak2an orang kelas ku..miss bnyk cerita pengalaman waktu belajar, susah senang watu hidup kat U.. member inspirasi la.. 
hehe, thanks miss..

And last but not least, mata pelajaran kimia yg diajar oleh Sir Hafiz @Aaron Aziz ..  sir ne paling terbaaaikk la saya pernah jumpa..apa yang sir ajar semua mudah difahami..  saya juga kagum dengan kejayaan beliau menyandang jawatan sebagai pensyarah kanan dalam usia muda.. satu usaha yg patut dicontohi.. sir pun banyak kongsi pengalaman waktu sir blajar kat U dulu..

Post saya ne mcam lebih kepada penghargaan terhadap tenaga pengajar yg memberi saya tunjuk ajar sepanjang sem ini.. terima kasih yang tak terhingga kepada semua cikgu2 yg telah bertungkus lumus mengajar saya dan kawan2 saya yang lain dengan ilmu yang sangat berguna untuk kami disamping bersabar menghadapi karenah2 dan kenakalan kami ini.. doakan kejayaan kami dalam exam yang mendatang ini.. =)

Saya ingin menyelitkan cerita +hal gembira dalam hidup saya.. hihii.. kini genap seminggu hati ini telah menjadi milik seorang pria.. hahaaa.. tutup cerita.. kawanlepas ne bwat tak tahu seja , haha..kan bangau.. jan tanya banyak2, kalu saya mau cerita biar saya bukka mulut sendiri.. hahaaa

Dan dah sampai klimaks, saya ingin memohon doa kalian utk mendoakan kejayaan saya utk peperiksaan yang akan berlangsung pada minggu ini dan seterusnya.. kepada kawan2 saya, selamat menduduki peperiksaan, dan semoga berjaya mencapai kejayaan yang diingini..

Terima kasih banyak-banyak..