Tuesday, October 9, 2012

hello october


Assalamualaikum wbt and hello to all..

Saya mengupdate entri kali ne tuk saja2.. oppss, tipu..  saya menghilangkan kestressan belajar ini.. almaklum saya sekarang berada dalam minggu peperiksaan.. dan, dah masuk minggu kedua, baru satu paper yg dah beres tuk sem ini... waadduuhh, ada empat paper utk ditempuhi lagi.. besok baru paper kedua, paper kimia.. gap exam kali ne paling manangla.. lima hari, tiga hari.. padahal lima paper seja, masanya dalam tiga minggu.. sabar sabar demi masa depan..

Memandangkan gap gap peperiksaan ini panjang betul, macam boleh pergi bercuti lagi.. betul, kalu yang pandai konpem dekan sila lah bercuti.. dan saya dalam cuti2 macam ne lah pelbagai masalah yang timbul.. yes, i’m serious.. asal exam bermasalah.. dugaan dugaan.. masalah yang paling bikin kepala otak serabut ne.. masalah cinta.. aduii, tidak pandai habis lagi.. baru mau rasa bahagia, dia buat hal pulak..

First of all, saya minta maaf sangat2 sama kau..  saya kecewa sama kau, kecewa sangat2.. tapi kau tak rasa seteruk apa yang saya rasa right?. Hancur sudah hati saya ne, cuba kau ditempat saya.. saya yakin sudah hati saya sama kau tu tapi ,senangnya kau buat macam itu.. jadi saya ne takda makna lah utk kau? Jadi yang sebelum2 ne FAKE lah?pasal perasaan, pasal apa yang kau cakap sama saya tu? tapi kenapa sekarang? Kenapa tidak dari dulu lagi? Kenapa saya baru tahu? Kenapa kau tak bagitahu awal2? Kenapa tak boleh terus terang? kenapa kau senang buat macam tu sama saya? Kenapa kenapa kenapa???

Saya makin tidak pecaya sama kau.. sedih beb kena buat macam ne.. setelah hampir setengah tahun tak rasa sesakit hati ini.. now, saya rasa lagi.. ingat habis dah kena buat macam ne.. rupanya ada lagi.. mungkin ne ada kaitan sama hidup saya? Muhasabah diri.. jadi kena berusaha! untuk memperbaiki diri sendiri.

saya tak faham dengan diri sendiri, dengan keadaan sekeliling dan dengan segala-galanya.. kadang saya tak pasti dengan perasaan sendiri.. mungkin sebab saya masih berharap pada sesuatu yang tak pasti.. hiss, semua tu hanya khayalan semata2.. semua orang berhak dapat kehidupan yang lebih baik, semua orang berkesempatan untuk mencari kebahagiaan sendiri tanpa mengharap ia dating sendiri kepada kita

dan title perampas memang saya yang pegang kah?memang untuk saya kah? Clap ur hand kalu ia utk saya. huh. memang dari dulu tak lari gelaran dan perkataan ini dalam kamus hidup saya.. why why? Saya bukan perampas dan bukan merampas.. saya tak mahu dituduh perampas boipren orang, kalu takut sangat boipren kamu tu saya rampas silalah ikat mereka ditangan kaki anda.. manalah tahu kan, saya ter rampas boipren anda tu.. dan masa lalu saya minta maaf sangat dengan sesiapa yang terlibat dalam kes2 macam ne.. kita mangsa keadaan right.. 

last but not least, saya minta maaf sangat2 for those yang baca entri ne, mungkin ada yang terasa dan tersinggung perasaan tu, i’m really sorry.. saya taip apa yang terlintas di fikiran saya, mungkin ada terbawa sedikit emosi kisah lalu..  dan kalau kau baca pun, saya bagi kau masa tuk pikir semua ne, tak perlulah saya mention kat sini kan.. please hormati keputusan saya.. really hope!!! 

Ok.. thanks.. kbai 

2 comments:

  1. ko kena cakap perampas?? aku terasa..haha

    ReplyDelete
  2. ndala.. aku rasa mcm tu, why pla ko mau terasa? haha

    ReplyDelete